Soms……

Soms zit het gewoon een beetje tegen. Afgelopen week heb ik gehoord dat ik naast mijn fibromyalgie ook artritis psoriatica heb (soort reuma) waar ik natuurlijk best van schrok. Na een paar dagen adrenaline en daarna een paar dagen niet heel erg blij te zijn geweest vond ik het prettig te merken dat mijn positieve inslag het tot nu toe weer wint.

Door deze twee aandoeningen wordt ik natuurlijk behoorlijk belemmerd in een heleboel dingen, maar de ergste is energie. Wat ik al ontdekt had door de fibro is dat de energie in mijn hoofd net zo groot is gebleven als daarvoor, maar dat mijn lijf aangeeft dat dat niet meer allemaal lukt. Wat er dus dagelijks of eigenlijk per activiteit gebeurt is dat je steeds moet kiezen voor of bijvoorbeeld de wc schoonmaken of bloggen. Tja, wat denk je dat ik kies?…….

Ook al is dit best wel een strijd en omdat ik niet het risico wil lopen dat dit een zeikverhaal gaat worden is het eigenlijk heel mooi om te zien dat voor mij (en een heleboel mensen met dit soort energieproblemen) geldt dat ik veel bewuster omga met met tijd en ook energie.

Hoe grappig is het dat de geest zo werkt. En wat is het alternatief. Ondanks de beperkingen (en de “ondanks” wordt wel steeds groter) wil ik gewoon een prettig en creatief leven en tot nu toe lukt dat heel aardig.

Vandaar dat ik mijn kerstboom voor 2021 met jullie wil delen (zie de foto). Een echte ruikt natuurlijk heerlijk, maar aangezien wij nu twee Poolse asielhonden in huis hebben vertrouw ik ze niet helemaal met zo’n echte boom. Dus heb ik dit bedacht:

In deze standaard met manden zitten normaal mijn werkstukken (of in ieder geval een deel ervan). persoonlijk vind ik hem fantastisch, alleen de geur mist.

Zoals ik altijd zeg: “We freubelen vrolijk verder.”

1 Reactie

  1. Wat ben je toch super creatief en dan die boom….. geweldig !!! En je gezondheid, dat is zeker balen maar je optimisme krijgen ze er niet onder ook al heb je af en toe een grrrr moment. Die moeten en mogen er ook zijn. Jouw lessen zijn voor mij in elk geval en warm bad en dan wel op alle fronten . Op naar een mooi, creatief en liefdevol 2022. Tot volgend jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.