Haaksels en meer

De gradenvoorjaarssjaal is eindelijk af. Ik heb netjes iedere dag het patroon gehaakt alleen moest natuurlijk alle draadjes nog afhechten. Bah, ieder project zeg ik tegen mezelf: “Doe het nu meteen!”, maar ja, uitstelgedrag. Met sommige klusjes heb ik daar echt last van. Dit is er dus een van.

Maar……hij is nu klaar en ondanks de herfstige week met alleen maar regen en storm heb ik hem lekker om, een beetje vrolijke kleuren zijn juist erg welkom.

Mijn sjaal is behoorlijk woest geworden, waar ik persoonlijk blij mee ben, mochten jullie hem ook gehaakt hebben, ben ik erg nieuwsgierig naar het resultaat, dus plaats alsjeblieft een foto in de reacties. Ik ben erg benieuwd.

Nu het sjaaltje klaar is ga ik een nieuw project beginnen naast al mijn lopende werken. Van een drietal superlieve naaileerlingen heb ik in december een tegoedbon gekregen voor mijn favoriete wolwinkel in Leens (Groningen): Handwerken XL, en daar heb ik het volgende pakketjes samengesteld en gekocht. Een compleet pakketje om een tas te kunnen haken in lekkere zomerkleurtjes. Met handvaten en een breivork waar koorden mee gemaakt kunnen worden.

Al eerder had ik een soort patroontje bedacht voor Granny squares gecombineerd met een zigzagpatroon. Nu heb ik bedacht dat een buideltasje daar wel heel leuk van zou zijn. Twee granny’s zijn al op de foto te zien en zoals te zien is worden ze behoorlijk open en hol. Dit houdt in dat ik het tasje hoe dan ook ga voeren. Ook ga ik er een schouderband bij maken, naast de handvaten.

Ik gebruik voor dit project Scheepjes “Sunkissed”, dit is 100% katoen, licht gemĂȘleerd in hele fijne kleuren te krijgen. Ik ga de petrolkleurige bolletjes gebruiken voor de zigzaglijnen en de lichtere kleurtjes voor de granny’s.

De volgende keer zal ik het patroon op dit blog zetten, die is nog niet helemaal klaar. Ook de hoeveelheid garen is nog niet helemaal bekend, dus ook dat komt later nog.

Mocht je het nu moeilijk vinden om te kiezen, dan kan ik pakketten voor jullie samenstellen, inclusief de voering en andere materialen. Als hier behoefte voor is, laat het me weten in de reacties op dit bericht of mail naar: info@ateliermiriam.nl

Ik heb een eenvoudig schetsje gemaakt van hoe het tasje er ongeveer uit gaat zien.

Waarschijnlijk wordt het formaat handtas, maar misschien ga ik ook nog wel een grotere beschrijven.

Het lijkt me leuk als je meedoet en dat ik jullie resultaten ga zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.