Vest extra

Een aantal van de medebreisters van het vest zitten samen met mij in een appgroepje, speciaal voor dit vestproject aangemaakt. In deze groep plaatsen we foto’s van onze voortgang en worden er heen en weer vragen gesteld en wisselen we andere informatie uit.

Wat mij echt opvalt is dat alles zo gemoedelijk en lief gaat, heel fijn. Ik denk dat qua verbinding dit vestproject misschien wel even belangrijk is op het moment als het daadwerkelijke breien. Er ontstaat contact tussen de verschillende breisters, waarvan een aantal elkaar helemaal niet kent en dat maakt dit evenement extra leuk. Zo zijn er natuurlijk nieuwjaarswensen uitgewisseld, maar ook druppelen er langzaam andere projecten binnen en soms wat persoonlijke noten. Iedereen is zo heerlijk bezig met zijn/haar verschillende projecten op hun eigen manier, dat ik vreselijk zin krijg om nog veel meer gezamelijke dingen op te zetten vanuit verschillende technieken of misschien gecombineerd. Maar……eerst moeten we maar wat verder met het vest zijn (of in ieder geval ik).

Wat natuurlijk in de app gedeeld is zijn de foto’s van het garen wat een ieder gaat gebruiken, hiervan heb ik met toestemming even een kleine collage gemaakt. Vreselijk mooi is het om te zien hoe men kiest voor de kleurstellingen van het vest, zoveel smaken en ieder vest wordt daardoor ook totaal anders en uniek. Heerlijk om te zien.

Wat een pracht!

Her en der zal ik wat voortgangfoto’s plaatsen van de verschillende vesten.

Tip:

Een tip voor het vest is nog even deze; aangezien we per baan en blok omhoog gaan werken en deze banen later aan elkaar genaaid of gemaasd moeten worden is het belangrijk dat je voor jezelf bijhoudt hoeveel naalden of toeren je gebreid hebt per baan. Uiteindelijk moeten deze hoogtes natuurlijk gelijk worden. Ik zou een turftabelletje bijhouden, bijvoorbeeld zoals dit:

Natuurlijk kun je het ook op een andere manier doen, kijk maar.

1 Reactie

 1. Gassler zegt:

  Bonjour,

  Je me présente Catherine Gassler et suis une copine de Monique, j’aimerais également participer à votre projet 🥰 si vous le permettez.
  Je ne suis pas néerlandaise…
  Merci beaucoup par avance pour toute réponse de votre part .

  Cordialement
  Catherine 🧶💞💝

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.