Vest breien, strepen 25 en 26

We zijn er bijna, nog in totaal vier patroonstrepen en dan zijn de mouwen klaar. Hieronder volgen de een na laatste strepen.

Streep 25, blokdingetjes (hihi).

Dit is een eenvoudig patroontje in één kleur en wordt boven streep 23 (de bladeren) gebreid.

Het telpatroon:

De enige steken die hiervoor nodig zijn, zijn rechte en averechte steken.

De breedte: dit is voor iedere maat anders omdat je nog steeds aan het meerderen bent. Houd je lijst erbij. Herhaal het telpatroontje van 6 steken dus steeds.

De hoogte is ook voor alle maten hetzelfde, namelijk 14 naalden in totaal. Je mag de bovenste twee naalden van het telpatroon dus laten vervallen.

Het resultaat:

Streep 26, bobbels.

Deze streep is heel eng om te doen, maar de bobbels mogen er zijn.

Streep 26 komt boven 24 (kubussen) te liggen en kan in één of meerdere kleuren gebreid worden. Ik hou van bont, dus heb voor iedere bobbelrij een andere kleur genomen, wil je het rustiger, neem dan één kleur.

Het patroon:

De hoogte is voor iedereen hetzelfde, dwz: je breit eerst naald 1 t/m 14, vervolgens 3 t/m 14 en tot slot 2 t/m 8. Wanneer je van kleur wilt verwisselen kun je dit het beste doen aan het begin van de naald met de driehoekjes. DE laatste rij driehoekjes doe je in de vorige kleur.

Uitleg van de enge steken (de driehoekjes): je begint te breien met 3 of 4 steken recht, nu komt de gekke steek:

  • laat de eerstvolgende steek vallen en trek de steek drie naalden naar beneden los. (er ontstaat een laddertje met drie lossen draadjes).
  • Pak nu de steek weer op met de rechternaald en brei de steek recht, maar dan onder de losse draden door.
  • Brei nu weer 3 steken recht en herhaal steeds de enge steek. Hoe je qua breedte uitkomt is afhankelijk van jouw meerderingen, zorg er alleen voor dat je niet eindigt met de “enge” steek.
  • Brei dan 5 naalden tricot (1 ar, 1 r, 1 ar, 1 r, 1 ar).
  • Herhaal dan de enge stekenrij, maar verschuif de enge steek 2 steken op, zodat de volgende bobbels niet recht boven de vorige komen te liggen, maar verspringen.

Hieronder een fotoreportage van de bovengenoemde techniek.

Grappig zoals de bobbels ontstaan door steken te laten vallen en weer op te pakken.

Denk wel om je meerderingen.

Succes weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.