Vest breien, strepen 23 en 24

De volgende te breien strepen zijn niet moeilijk, zeker voor jullie niet, de ene is inbreien met twee of meer kleuren, de andere met alleen rechte en averechte steken.

Streep 23 Bladeren.

Deze streep komt boven de strepen 21 en 21a te liggen.

De streep telt 40 naalden hoog voor alle maten, op het patroon staan er per ongeluk 39, dus brei nog 1 naald averecht na het patroon in de basiskleur. Hieronder volgt het telpatroon.

Zoals te zien is bestaat de hele streep uit twee bladeren. Je kunt ervoor kiezen om de achtergrond in een kleur te doen en de bladeren in een andere zoals dit:

Toen ik de streep klaar had vond ik het te saai en heb het uitgehaald en ben overnieuw begonnen. De achtergrond is bij mij hetzelfde gebleven en de bladeren heb ik iedere 6 naalden van kleur gewisseld.

Wat natuurlijk ook kan is het omdraaien en de achtergrond iedere zoveel naalden van kleur verwisselen en de bladeren effen breien.

Bij mij is het zo geworden:

De streep is nog niet geblockt en de draadjes nog niet afgewerkt, dus het ziet er niet zo fraai uit, maar het effect van de verschillende kleuren is naar mijn idee gelukt.

De hoogte heb ik uitgelegd, nu de breedte:

Aangezien er steeds gemeerderd is en dit in deze streep gewoon doorgaat (hou je mouw tellijst erbij) kun je het beste de steken op je naald even tellen om te kijken op hoeveel je uitkomt. Nu is het patroon 69 steken breed in totaal en het mooiste is dat hij midden op de mouw komt. Trek daarom deze 69 steken van de hoeveelheid steken op je naald af en deel de overgebleven steken door twee. Deze steken brei je voor en na het patroon erbij.

Voorbeeld van mijn maat L: ik tel 80 steken op de naald, daar trek ik 69 vanaf = 11 steken over, deze deel ik door twee, jammer, dit wordt 6,5 steek. Ik brei dus eerst 7 steken tricot in de basiskleur, vervolgens het patroon en daarna nog 6 steken tricot in de basiskleur. Als je eenmaal aan het breien bent tel je gewoon de patroonsteken en hoef je hier niet meer over na te denken.

Succes!

Streep 24, Kubussen.

Streep 24 komt boven 22 te liggen (de bloemen).

Deze streep bestaat uit 1 kleur en alleen rechte en averechte steken. Hieronder volgt meteen het patroon met de uitleg van de steken.

Na al jullie oefening is dit patroontje een eitje, blijf wel goed tellen en vergeet de meerderingen niet!

De hoogte is voor alle maten hetzelfde: 28 naalden totaal, dwz: brei achtereenvolgens 1x het patroon (20 naalden) en de eerste 8 naalden van het patroon. (samen 28 naalden)

Voor de breedte herhaal je steeds het patroon (10 steken). Het maakt niet zoveel uit hoe je uitkomt, let er alleen op dat de teruggaande naald qua patroon aan moet sluiten op het patroon. Vind je dit te ingewikkeld, doe dan net als bij streep 23 en tel je steken, trek hier een veelvoud van 10 af en deel wat je overhoudt door twee. Deze overgebleven steken worden gewoon tricot gebreid aan het begin en eind van de mouw. (Dit deel komt onderaan de mouw, dus wanneer je dit geen probleem vindt is dat een eenvoudige oplossing.)

Weer heel veel succes en tot het volgende bericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.