Vest breien, strepen 19 en 20

De volgende twee strepen voor de mouwen zijn aan de beurt, deze keer weer twee totaal verschillende technieken, namelijk inbreien (Makkelijk voor jullie nu ervaren breisters) en vlindertjes breien.

We beginnen met het inbreien.

Dit is STREEP 19 en komt boven streep 17 (die met de schuine strepen erop.)

Hier volgt meteen het patroon.

Een kopje koffie, even een klein grapje tussendoor. Je kunt nu zelf kiezen hoeveel kopjes je naast elkaar breit, ikzelf heb gekozen voor twee, maar eentje is ook erg leuk.

De streep is voor iedere maat even hoog, namelijk 26 naalden. Zorg ervoor dat de onderste drie naalden over de hele breedte van de mouw van de tweede kleur moeten (bij mij bruin). Dit is de tafel waar de kopjes op staan.

Meerderingen: Deze staan omcirkeld op de uitgetelde mouwlijst, houd deze goed bij en vergeet ze niet. Zet eventueel streepjes bij het telpatroon, waar je moet meerderen.

Dan streep 20: Deze komt boven streep 18 (het fair isle patroon).

Het zijn maar 10 naalden, maar er zitten een paar pittige naalden tussen.

Zo gaat het patroon met de vlindertjes er uit zien.

Ik leg het uit per naald en met een fotoreportage:

  1. Brei alle steken recht.
  2. brei 1 steek averecht, 5 steken averecht, * doe de draad naar achteren, haal 5 steken af en haal de draad weer naar voren. Er ontstaat nu een lus aan de goede kant van het werk, 5 steken averecht*. Herhaal * – * steeds.

3. Alle steken recht.

4. Herhaal naald 2.

5. Alle steken recht.

6. Herhaal naald 2.

Je hebt nu drie lussen boven elkaar.

7. Nu gaan we vlindertjes maken van de drie draadjes. 1 steek recht, * 7 steken recht, pak met je rechter naald de drie losse draden van onder naar boven op, brei 1 steek recht, haal de naald uit de lussen (van boven naar beneden)*. Herhaal * – * steeds.

Dat zijn de vlindertjes. Denk om je meerderingen, het zal zo zijn dat je niet 1 averechte steek aan het begin van de 2de, 4de en 6de naald zal hebben, maar meer. Let er alleen op dat de lusjes van de vlinders recht boven elkaar komen.

Succes en veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.