Vest breien, blok 15

Het laatste achterpandblok. Dit Keltische knoop dessin komt boven blok 11 te leggen. Het is weer een inbreipatroon, maar wel een heel bijzondere. Goed tellen is bij dit patroon de truc. Ik persoonlijk heb na iedere naald een streep door het gebreide patroon getrokken om niet in de war te raken. Maar het effect mag er zijn.

Hieronder meteen het telpatroon in twee door jezelf uit te zoeken kleuren.

Zoals je ziet is het telpatroon 36 steken breed en 44 naalden hoog. Ik vind het het mooiste als het patroon ongeveer in het midden van het blok komt te liggen, maar als je het anders wilt, ga vooral je gang.

De breedtes:

Maat S heeft 41 steken, dus brei je 3 steken tricot in de achtergrondkleur – 1x het telpatroon en – 2 steken tricot in de achtergrondkleur.

Maat M heeft 47 steken, dus brei je 6 steken tricot in de achtergrondkleur – 1x het telpatroon en – 5 steken tricot in de achtergrondkleur.

Maat L heeft 53 steken, dus brei je 9 steken tricot in de achtergrondkleur – 1x het telpatroon en – 8 steken tricot in de achtergrondkleur.

Dan de hoogtes:

Maat S is 62 naalden hoog, dus brei je 9 nld tricot in de achtergrondkleur – 1x het telpatroon en – 9 nld tricot in de achtergrondkleur.

Maat M is 66 naalden hoog, dus brei je 11 nld tricot in de achtergrondkleur – 1x het telpatroon en – 11 nld tricot in de achtergrondkleur.

Maat L is 70 naalden hoog, dus brei je 13 nld tricot in de achtergrondkleur – 1x het telpatroon en – 13 nld tricot in de achtergrondkleur.

Voor de minderingen vanaf de laatste 6 naalden voor de schouder en de hals kun je het schema van blok 14 gebruiken, denk er alleen aan dat je het schema in spiegelbeeld doet, dus de halsminderingen aan de linkerkant en de schouderminderingen rechts,

Heel veel succes weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.