Vest breien, blok 13

Blok 13 is het laatste deel van het linker voorpand en wordt een beetje het klapstuk van het vest naar mijn mening. Dit blok is kleiner en niet al te hoog, maar wel wat moeilijker. (Hierna stopt de moeilijkheidsgraad hoor, ik ga niet nog hoger.) In dit blok gaan we namelijk meerdere kleuren gebruiken, weliswaar boven elkaar, maar toch ook naast elkaar (niet meer dan drie, wees niet bezorgd.)

De bedoeling van dit blok is dat we een halve bloem gaan inbreien in meerdere kleuren die al in je vest teruggekomen zijn. Hoe jouw halve bloem eruit gaat zien moet je helemaal zelf weten, Ik heb gekozen voor een donkere kleur blauw als achtergrond, mintkleur voor de bladeren en verschillende kleuren roze en paars boven elkaar als bloem. Maar een prachtige rood met oranje bloem of geel met groen is natuurlijk ook prachtig. Zelfs een lekker abstracte kleurstelling zal het goed doen met dit patroon. Eerlijk is eerlijk, ik heb een bestaand patroon uit een blad van “Rowan” aangepast tot deze uiteindelijke bloem.

Zoals op de foto te zien is lopen de kleuren van de bloem een beetje over van licht naar donker. Ook hier hoef je natuurlijk niet voor te kiezen. Verder kun je de keuze maken de rank en bladeren te laten vervallen en alleen de bloem te breien. Kortom, ik ben erg nieuwsgierig waar jullie mee gaan komen.

Denk erg goed om je draadspanning achter het werk, bij mij zie je het werk af en toe echt wat trekken. Het is vreselijk moeilijk om hieraan te ontkomen.

Voor alle modellen (kort, heup, en lang vest) breien we het volgende aantal steken en naalden in totaal:

Maat S: 37 steken breed en 62 naalden hoog, GROEN

Maat M: 43 steken breed en 66 naalden hoog, ROOD

Maat L: 49 steken breed en 70 naalden hoog. ZWART

Let op het patroon goed op de kleuren die je moet volgen (Groen, rood of zwart). In dit blok worden de voorhalssteken en die van de schouder afgehecht, die zijn per maat echt verschillend.

De steken van de hals die geminderd moeten worden kun je ipv ze af te hechten ook op een hulpnaald of draad zetten, dan kun je ze later zo weer oppakken voor de halsboord.

Hier komt hij, het lukt me maar niet er een pdf van te maken, maar dit is er wel een om te printen, het uittekenen kostte me vreselijk veel tijd.

De blanco blokjes zijn de basiskleursteken, ieder ander tekentje representeert een kleur. Ik zou hem inkleuren of gewoon eerst op een blanco papier een bloem tekenen en kijken welke kleuren het het beste doen.

Heel veel succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.