Vest breien, blok 10

Goed, het is ongeveer 28 graden Celcius buiten, heerlijk weertje om met ons wintervest verder te gaan.

Blok 10 alweer, deze keer weer inbreien, maar hoeveel je doet moet je zelf weten. Ik heb een deel niet gedaan omdat ik het druk vond worden naast de sokkenruit.

Dit is het patroon wat steeds herhaald moet worden:

Bij dit patroon moet er weer heen en weer ingebreid worden. Niet iedereen vind dit even gemakkelijk, maar oefening baart kunst. Je kunt op ieder moment kubussen niet breien of, zoals ik gedaan heb, aan één kant steeds minder kubussen breien.

De breedte is voor het lange en het heupvest hetzelfde, namelijk:

  • voor maat S: 54 steken. Hier kun je kiezen: begin met 3 steken tricot in je basiskleur, vervolgens 4x het patroon en eindig met 3 steken in basiskleur. Een andere mogelijkheid is begin met de laatste 6 steken van het patroon en dan 4x het patroon herhalen.
  • Voor maat M: 62 steken, brei 1steek in de basiskleur, 5x het patroon en nog 1 steek in de basiskleur.
  • Maat L: 70 steken. Je breit de laatste 10 steken van het patroon en vervolgens 5x het patroon.

Lang vest:

Blok 10 komt boven blok 6 te liggen dus op het achterpand.

De hoogte:

  • Maat S: 78 naalden. Je breit achtereenvolgens 4x het patroon en nog de eerste 14 naald van het patroon. Hecht in de laatste naald 13 steken af voor de oksel.
  • Maat M: 74 naalden. Brei 2 naalden tricot in de basiskleur, vervolgens 4x het patroon en dan nog de eerste 12 naalden van het patroon. Hecht in de laatste naald 15 steken af voor de oksel.
  • Maat L: 70 naalden. Brei 4x het patroon en dan de eerste 10 naalden van het patroon. Hecht in de laatste naald 17 steken af voor de oksel.

Heupvest:

Blok 10 komt ook hier boven blok 6 te liggen en is een deel van het achterpand.

De hoogte:

  • Maat S: 48 naalden. Brei 3x het patroon en nog de eerste 3 naalden van het patroon of 3 naald tricot in de basiskleur. Hecht in de laatste naald 13 steken af voor de oksel.
  • Maat M: 50 naalden. Brei 3x het patroon en de eerste 5 naalden van het patroon of 5 naalden tricot in de basiskleur. Hecht in de laatste naald 15 steken af voor de oksel.
  • Maat L: 48 naalden. Brei 3x het patroon en nog de eerste 3 naalden van het patroon of 3 naald tricot in de basiskleur. Hecht in de laatste naald 17 steken af voor de oksel.

Kort vest:

Hier komt blok 10 naast blok 9 te liggen. Hij wordt en de hoogte gebreid vanaf de boord tot de oksel.

de breedte: 36 steken voor alle maten, dit is precies 3x het patroon.

De hoogte:

  • maat S, M en L: 81 naalden. Begin met 1 averechte naald om aan de goede kant te komen, daarna 5x het patroon en dan nog de eerste 6 naalden van het patroon.

Dat was hem alweer. Veel plezier met dit (nog ongeblockte) blokkige blok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.