Vest 3 (kleurkeuzes)

De volgende stap voor het te breien vest is heel belangrijk, maar ook ontzettend leuk, de keuze voor de kleuren. Ieder mens heeft natuurlijk zijn eigen smaak en zal kleuren kiezen die hij/zij mooi vindt, maar net zo belangrijk is of de kleuren je ook staan. Voordat je wol gaat bestellen is het dus belangrijk om in je kledingkast te gaan kijken welke kleuren je normaal draagt. Houdt meerdere kledingstukken bij je gezicht (het liefst tegelijkertijd) en kijk welke combinaties je mooi vindt.

Aangezien dit vest al bestaat uit een aantal blokken zal het een bont geheel worden, dus ook hier zul je rekening mee moeten houden. Wil je dit graag? Ga dan helemaal los met je kleuren en kies er minstens 5 uit. Wil je het rustig houden, neem dan meerdere teinten van 1 of 2 kleuren die wat dichter bij elkaar liggen. Je kunt helemaal je eigen keuze maken, waar je alleen even over na moet denken is misschien een basiskleur die gebruikt gaat worden voor de onder- en mouwboorden en eventueel de halsboord of kraag. Het is vaak mooi dat deze van dezelfde kleur gebreid worden. Hier moet je dus ook wat meer garen van nemen.

Hieronder zal ik een soort moodboard galerij plaatsen als basis. Ook kun je heel goed zelf een moodboard maken; dit kun je op drie manieren doen, online, op pinterest of van papier. Dit laatste vind ik verreweg het leukst om te doen. Hoe je dit doet staat duidelijk uitgelegd op:

https://huis-inrichten.com/moodboard-maken-doe-je-zo

Het lukt me nog niet om de link te laten werken, maar je kunt het gewoon intypen in je browser. Succes, ik ben erg benieuwd naar jullie keuzes.

Het volgende bericht zal over het uiterlijk van het vest en de maten gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.