Vest 1 (algemeen)

Goedemorgen. Het vest!

De bedoeling van ons gezamelijk project is dat je een prachtig handgebreid vest gaat maken voor jezelf of iemand anders. Het model zal eenvoudig zijn, recht met mouwen, eventueel zakken en eventueel een kraag of boord. ik zal patronen maken voor drie maten: 36/38 – 40/42 en 44/46/48 ongeveer. Ook kun je kiezen voor een bepaalde lengte van het vest. Mijn voorkeur gaat uit naar lang (kniehoogte), maar ook kun je een korte maken (onder de taille) of heuplang.

Het vest zal bestaan uit meerdere blokken met verschillende technieken erin, dit kan eenvoudig met één kleur zijn, maar ook ajour (met gaatjes) of met ingebreide dessins van een andere kleur. Ik zal een ontwerp maken met meerdere blokken en iedere twee tot drie weken zal ik hier een blok tonen en uitleggen hoe je het doet. Heel moeilijk ga ik het niet maken, zodat iedereen mee kan doen die wat brei-ervaring heeft.

Ik heb ervoor gekozen om hier een langlopend project van te maken in samenspraak met een aantal deelnemers om ervoor te zorgen dat het geen haastklus gaat worden. Afhankelijk van de lengte van het vest zul je tussen de 1 en 2 jaar bezig zijn met dit geweldige kledingstuk. Al naar gelang de interesse kunnen we het vest ook nog gaan voeren aan het eind (met uitleg van mij), zodat het meer een jas dan een vest zal gaan worden.

In mijn volgende bericht zal ik ingaan op de kleurkeuzes en de hoeveelheid garen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.